Wethouder Bert Nederveen trapt verplantseizoen af in Westerkwartier

Westerkwartier – Op zaterdag 7 December gaat het verplantseizoen van Meer Bomen Nu in gemeente Westerkwartier van start. In samenwerking met het Groninger Landschap worden er bomen gerooid die ongewenst opkomen in een 1200 meter lange laan van de Coenderborg in Nuis.

Met vrijwilligers worden deze jonge bomen uitgeschept. Deze bomen krijgen via de lokale bomenhub van Meer Bomen Nu op De Jammer in Boerakker een nieuw thuis. Inwoners van de gemeente kunnen meehelpen met het oogsten van de jonge bomen en zo later in het winterseizoen een gratis boom of struik ophalen om thuis te planten. De verhuizing, of het ‘verplanten’ van deze tweedekans bomen draagt bij aan het programma van de gemeente om voor elke inwoner een boom te planten.

Locatie: Oude weg 15, Nuis
Datum en tijd: zaterdag 7 December van 09.30 – 12.30
Meer informatie over het evenement

Elke inwoner een boom
De Gemeente Westerkwartier heeft tot doel om voor elk van haar circa 65.000 inwoners een boom te planten. Bomen zijn goed tegen hittestress in de gebouwde omgeving, het versterken van de Nederlandse biodiversiteit en vangen CO2 af voor het klimaat. Meer Bomen Nu draagt hieraan bij door jonge bomen, zaailingen, die opkomen in plaatsen waar ze niet kunnen uitgroeien, te oogsten en uit te delen. Er zullen nog 10 oogstdagen en een reeks uitdeeldagen volgen in de gemeente. Elke inwoner is uitgenodigd om aan te haken. Op meerbomen.nu/groningen zijn alle activiteiten te vinden.

Over Meer Bomen Nu
Elke boom maakt jaarlijks vele zaailingen. Een deel daarvan staat op “ongewenste” plekken, bijvoorbeeld te dicht bij het pad. Om te voorkomen dat ze gemaaid of vernietigd worden, scheppen de vrijwilligers van Meer Bomen Nu deze kansarme boompjes met wortel en al uit, in samenwerking met tal van boswachters en groenbeheerders. De boompjes worden vervolgens gratis uitgedeeld aan iedereen die ze wil hebben, zodat ze kunnen uitgroeien tot volwassen boom. De campagne versnelt vergroening, en dat is klimaatwinst. De boompjes zijn veelal inheems, en worden altijd in een diverse mix uitgedeeld. Op deze manier levert de campagne een grote bijdrage aan de biodiversiteit

   
Back to top button