Meerdere aanhoudingen voor rijden onder invloed van drugs en alchohol

Westerkwartier – Afgelopen woensdag 23 oktober zagen agenten van politie Westerkwartier een voertuig met hoge snelheid rijden in Leek. Agenten hebben de bestuurder, een 30 jarige inwoner van Leek, gecontroleerd en een speekseltest afgenomen.

Deze testte positief op cocaïne en THC. De bestuurder verklaarde ook niet in bezit te zijn van een rijbewijs. Hiervoor heeft deze een proces verbaal gekregen. Van de bestuurder is bloed afgenomen. Het voertuig was een huurvoertuig en de verhuurder heeft het voertuig opgehaald.

Op donderdag 24 oktober hebben agenten een voertuig gecontroleerd op de Oude Postweg in Midwolde. Bij deze bestuurder, een 23-jarige inwoner van Leek, is ook een speekseltest afgenomen en deze testte positief op cocaïne. De bestuurder is aangehouden en er is bloed afgenomen.

Op donderdag 24 oktober controleerden agenten een voertuig op de Lindensteinlaan in Leek. Ook bij deze bestuurder, een 28-jarige inwoner van Buitenpost, is een speekseltest gedaan en deze testte positief op cocaïne. De bestuurder is aangehouden en er is bloed afgenomen.

Op vrijdag 25 oktober kreeg de politie een melding om te gaan naar Marum. Daar zou een agressief persoon zijn. Agenten troffen de persoon even later in de auto aan. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Marum, blies een A-indicatie en is daarop meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 485 UGL. De bestuurder verklaarde ook cocaine te hebben gebruikt.

Op vrijdag 25 oktober zagen agenten een voertuig rijden op de N388 bij Boerakker. Bij deze bestuurder is ook een speekseltest afgenomen en deze testte positief op methamphetamine. Van deze bestuurder, een 32-jarige inwoner van Achtkarspelen, is ook bloed afgenomen op het bureau.

   
Back to top button