Weekverwachting: zonnig najaarsweer na regenachtige maandag

Landelijk – Vandaag, maandag 21 oktober, is het grijs en regenachtig. Daarna is het een aantal dagen vrij zonnig najaarsweer. Maandag, dinsdag en woensdag is het 16 graden. Donderdag schijnt de zon volop en kan het lokaal 20 graden worden. Vrijdag stijgt de kans op buien, aldus Weeronline.nl.

Herfstachtige weekstart
Maandag staat een bewolkte en dag op het programma. In het zuiden begint de dag daarbij met regen. Het noorden houdt het nog enige tijd droog, maar gedurende de dag trekt een regengebied verder noordwaarts. In de avond wordt het ook in het uiterste noorden dan nat. In totaal kan er in het zuiden veel regen vallen. Lokaal wordt 20 tot 30 mm verwacht. Het is wel zacht met maxima rond 16 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Zonnige dagen
In de nacht naar dinsdag trekt het regengebied weg richting Duitsland. Daarachter klaart het op. Vervolgens is het een paar dagen vrij zonnig. Dinsdag kan nog een enkele bui voorkomen, maar woensdag en donderdag is het overal droog. De zon schijnt veelvuldig en daarmee is het heerlijk weer voor een herfstwandeling. Ook is het zacht met maxima rond 16 graden. Donderdag kan het in het zuiden zelfs 20 graden worden. Dat is zeer zacht voor de tijd van het jaar, want maxima rond 14 graden zijn nu gebruikelijk. De nachten worden wel iets frisser. Het wordt meestal 5 tot 9 graden.

Weer wisselvallig
Vanaf vrijdag komt er een einde aan het zonnige weer. In de middag trekt een storing over het land en dan valt enige tijd regen. In het weekend komen verspreid buien voor, maar dan zijn er ook droge perioden. Soms breekt dan ook de zon door. Het wordt iets minder zacht, maar de maxima blijven in de dubbele cijfers uitkomen.

   
Back to top button