Succesvol schoolkorfbaltoernooi bij KVW ’22

Leek – Donderdagavond 17 oktober vond het grootse schoolkorfbaltoernooi plaats bij KVW ’22 in Leek. Een goede organisatie is achter de schermen druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat 17 teams van 6 scholen uit Leek en Oostwold mee konden doen om te strijden voor de winst.
De kinderen uit groep 5/6 en 7/8 van De Regenboog, De Gavelander, De Beelen, De Springplank, Van Panhuys en De Nijenoert hebben verdeeld over 3 poules fanatiek gekorfbald tijdens de 12minuten durende wedstrijdjes. De jongere broertjes en zusjes van de scholieren konden meedoen aan een kangoeroetraining, waar zij spelenderwijs ook kennis hebben gemaakt met korfbal.
Naast de wedstrijden konden de teams ook nog strijden om de winst bij de schutterskorf. Hier was het de taak om binnen 1,5 minuut zoveel mogelijk doelpunten te maken.
Tijdens het toernooi werden de kinderen voorzien van vers fruit, zoals banaan, appel en mandarijn gesponsord door JOGG, een organisatie die zich inzet voor gezond voedsel op scholen.
De winnaars van het toernooi zijn geworden:
Schutterskorf groep 5/6: Van Panhuys B met 15 doelpunten
Schutterskorf groep 7/8: Van Panhuys 2 met 15 doelpunten
Poule A groep 5/6
1e prijs: Van Panhuys B
2e prijs: De Regenboog A
Poule B groep 7/8
1e prijs: De regenboog 1
2e prijs: Van Panhuys 1
Poule C groep 7/8
1e prijs: De Gavelander 1
2e prijs: Van Panhuys 2
De nummers 1 en 2 kregen allemaal een beker, gesponsord door Nienhuis Sport Marum, om op school in de prijzenkast te zetten.
De organisatie wil alle scholen en kinderen bedanken voor hun enthousiaste inzet. Ook dank aan alle vrijwilligers die voor het eten en drinken hebben gezorgd, gefloten of andere taken hebben gedaan om dit tot een succes te maken!
Het bestuur van KVW ’22 wil op hun beurt de organisatie van het toernooi bedanken voor hun inzet vooraf en tijdens dit geslaagde schoolkorfbaltoernooi.

   
Back to top button