Succesvol grand prix schaaktoernooi in Leek

Leek – Op zaterdag 12 oktober werd het langverwachte Grand Prix Schaaktoernooi van Leek/Roden gehouden in SLS de Stapsteen. Het toernooi, dat om 13:30 van start ging, trok maar liefst 94 deelnemers, verdeeld over 13 poules. De middag stond bol van fanatieke schaakpartijen, waarbij de jeugdspelers hun denkvermogen en strategieën volop benutten. Dit resulteerde in veel spannende en soms langdurige partijen.

In de hoogste poule ontstond al snel een strijd om de eerste plaats tussen Bram Baarspul en Inden Linger. Beide spelers wisten hun eerste drie partijen te winnen, waardoor ze na drie rondes samen aan de leiding gingen met 3 uit 3. In de vierde ronde speelde Bram gelijk tegen Pranav Prasobh Nair, die uiteindelijk derde werd, terwijl Inden zijn vierde partij wist te winnen. Hierdoor stond Bram in de laatste ronde voor de zware taak om van Inden te winnen om het toernooi te kunnen winnen.

Inden Linger wint het toernooi
In een spannende laatste partij was het Inden die aan het langste eind trok. Hij won ook zijn vijfde en laatste partij, wat hem de toernooiwinst opleverde met een perfecte score van 5 uit 5. Bram eindigde op de tweede plaats en Pranav Prasobh Nair werd derde. Inden Linger mag zich met recht de kampioen van het Grand Prix van Leek/Roden noemen.

Terugblik en toekomstige evenementen
Met veel spannende partijen en een goede organisatie kunnen Leek en Roden terugkijken op een geslaagd schaaktoernooi. De organisatoren Tobias van Essen en Jan-Arie Stokhorst zorgden ervoor dat het toernooi soepel verliep, wat door de deelnemers en bezoekers werd gewaardeerd.

Komende vrijdag organiseert schaakclub Leek een open snelschaakavond, waar zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn om deel te nemen. Een mooie kans voor schakers van alle niveaus om hun snelle spelvaardigheden te testen.

Op de foto: Links Bram Baarspul, in het midden toernooiwinnaar Inden Linger en rechts Pranav Prasobh Nair. Achterin staan de organisatoren Tobias van Essen en Jan-Arie Stokhorst.