Showband Marum met nieuwe concept ‘Moar Uhm’ grote winnaar van Delfzielster Dweildagen

Delfzijl/Marum – De muzikanten van Showband Marum zijn op zondag 29 september onder de naam van Moar Uhm de grote winnaar geworden van de Delfzielster Dweildag. De muzikanten werden eerste tijdens het festival voor dweilorkesten. De jury was vooral verrast door de vernieuwende en verrassende show van de Marumers.

Het centrum van Delfzijl stond eind september twee dagen lang in het teken van het Muziekfestival Delfzijl. De organisatie noemt het zelf het grootste openluchtfestival voor blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van het land. Zo werden er op zaterdag een streetparade en een Taptoe georganiseerd. Moar Uhm liet zich echter vooral zien op de Dweildag.

Nog altijd innovatief
De showband maakte ooit furore op de Taptoevelden. De huidige bezetting leent zich daar niet voor. En dus is de vereniging op zoek gegaan naar nieuwe kansen. En dat doen ze op geheel eigen wijze. De showband is altijd al innovatief geweest en combineert ‘dweilen’ nu met showelementen. Ook wordt gebruik gemaakt van een zogeheten frontensemble. Doel is om meer publieksinteractie op gang te brengen. De showband probeert hiermee meer ‘streetwise’ te zijn. De groep heeft de afgelopen maanden meerdere keren meegedaan aan diverse dweildagen in onder andere Hasselt en Bemmel. De eerste resultaten waren al veelbelovend, maar in Delfzijl volgde de kers op de taart. De jury vond de bezetting verrassend en erg vernieuwend en beloonde de verschillende drukbezochte optredens in het centrum met een eerste plaats.

Megaspektakel in Leeuwarden
Toch heeft de Showband de roots nog niet vaarwel gezegd. Samen met de slagwerkers van het NFPC uit Dokkum treedt de club namelijk op zaterdagmiddag 12 oktober op bij Loud & Proud: The Parade in Leeuwarden. Daar strijden ze samen met twintig andere korpsen om de Loud & Proud Award: een waardering voor het korps dat de meeste indruk maakt bij het publiek. Ook toppers als DVS, K&G, Adest Musica, Pasveer, Advendo en Crescendo Opende komen naar Leeuwarden.

Bonnenboekjesactie
Het verenigingsleven staat onder druk. Ook de showband kan niet zonder acties en het op andere wijze binnenhalen van geld. Daarom organiseert de vereniging deze maand een bonnenboekjesactie, waarin tientallen Marumer ondernemers kortingsbonnen aanbieden. Het boekje is te koop voor € 6,- en bevat maar liefst 53 bonnen die de gehele maand oktober in te leveren zijn. Het boekje is de gehele maand nog online te bestellen via de website van de vereniging en wordt thuisbezorgd in Marum en omgeving. Daarnaast is het boekje te koop bij de Primera en SteentjesWereld in het centrum van Marum. De opbrengst komt ten goede van de ontwikkeling van een nieuw jeugdproject.

   
Back to top button