Nieuwbouw Leeksterveld officieel van start na openingshandeling door medewerkers Novatec en wethouder Nederveen

Leek – Vandaag, woensdag 2 oktober, werd een feestelijk officieel startsein gegeven voor de bouw van een nieuw gezamenlijk pand voor sociaal ontwikkelbedrijf Novatec en team Buitendienst van gemeente Westerkwartier op Bedrijventerrein Leeksterveld. Voor ruim 120 aanwezigen drukten medewerkers Martijn Kooyman en Wientje Oldenburger van Novatec samen met wethouder Bert Nederveen op de rode knop, waarna de boorinstallatie één van de 740 palen in de grond boorde.

Team Buitendienst en Novatec samen
Het wordt één van de drie hoofdlocaties van team Buitendienst van gemeente Westerkwartier. Daarnaast vervangt deze nieuwbouw de bestaande locatie aan Feithsweg 4 in Tolbert van Novatec. De nieuwbouw is midden 2025 klaar. Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. bouwt dit nieuwe pand aan de Traan 1 op bedrijventerrein Leeksterveld in Leek.

Wethouder Bert Nederveen: “Het voelt geweldig om samen met deze twee medewerkers van Novatec dit startsein te kunnen geven. Ik ben bijzonder tevreden over het mooie ontwerp van het gebouw. Het gaat een fijne, groene en goed bereikbare werkplek worden die bevorderlijk is voor een goede samenwerking tussen Novatec en de gemeente.”

Groen en duurzaam ontwerp
Architect TWA uit Burdaard maakte een mooi en slim ontwerp voor de nieuwbouwlocatie. Met veel groen binnen en buiten. Op het terrein van ruim 21.000 vierkante meter komen een hoofdgebouw met werkhallen voor Novatec, werkplaatsen voor de Buitendienst, kantoren en overlegruimten. Voor team Buitendienst komt er ook een stallingsgebouw en materiaalopslag. Het hoofdgebouw wordt energieneutraal en voldoet aan strenge duurzaamheidseisen. In totaal biedt de locatie straks ruimte voor circa 275 werkplekken.

Het bouwbedrijf gebruikt natuurlijke- en opnieuw gebruikte materialen en meubels. Bouwgroep Dijkstra Draisma en Novatec kijken of medewerkers van Novatec kunnen meewerken in het maken van deze materialen. Het hele project kost € 18,7 miljoen euro.

Huisvesting gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier gaat van vijftien gebouwen terug naar acht gebouwen. Dit besloot de gemeenteraad in 2022. De gemeente heeft minder gebouwen nodig. Daarnaast is een aantal gebouwen verouderd en in slechte staat. Gemeentehuis Leek werd in oktober 2023 verkocht en maakt plaats voor een nieuwe duurzame woonwijk. De bestaande gebouwen aan de Feithsweg 4 (Novatec), Kruisweg 42 in Marum en Tolberterstraat 70 in Leek worden vervangen door de nieuwbouw op bedrijventerrein Leeksterveld.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button