Politie waarschuwt voor stijging fietsendiefstallen in Zuidhorn; zo bescherm je je fiets

Zuidhorn – De afgelopen dagen heeft politie Westerkwartier meerdere meldingen ontvangen van fietsendiefstallen bij het station in Zuidhorn. Om inwoners te helpen hun fiets te beschermen, deelt de politie een aantal eenvoudige tips om het dieven lastiger te maken.

• Gebruik altijd een tweede slot
Zorg ervoor dat je fiets met twee sloten is vastgezet. Dit maakt het voor dieven moeilijker en tijdrovender om je fiets te stelen. Zet het tweede slot vast aan een vast object, zoals een fietsenrek.
• Zet je fiets in het zicht
Plaats je fiets op een goed zichtbare plek. Dieven houden er niet van om bekeken te worden. Zorg er wel voor dat de fiets correct in het fietsenrek staat.
• Verwijder afneembare displays
Als je een elektrische fiets hebt, zorg er dan voor dat je het afneembare display altijd van je fiets haalt wanneer je hem parkeert. Zonder display is de fiets minder aantrekkelijk voor dieven.
• Doe altijd aangifte bij diefstal
Het is belangrijk om altijd aangifte te doen als je fiets gestolen is. Alleen dan kan de politie de diefstal en eventuele daders opsporen. Noteer daarom altijd het framenummer van je fiets voor het geval dit nodig is.

Bel 112 bij verdachte situaties
De politie roept bewoners van Zuidhorn op om extra waakzaam te zijn en de bovenstaande tips te volgen om het risico op diefstal te verkleinen. Zie je iets verdachts in de omgeving van fietsenrekken of het station? Bel dan direct 112. Snel handelen kan diefstal voorkomen.

   
Back to top button