Minder verkeersovertredingen in 2e tertiaal; groot verschil tussen de twee flitspalen in Leek

In totaal werden in het 2e tertiaal van 2024 2.901.661 verkeersovertredingen op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv), de zogenoemde Mulder-boetes, uitgeschreven. Dat is 7,6% minder dan in dezelfde periode van 2023 (3.139.438 boetes).

Werkzaamheden
De daling zat vooral bij de snelheidsovertredingen. Voor een deel lijkt dit toe te schrijven aan werkzaamheden aan de weg en de systemen. Alle flitspalen en sommige trajectcontrolemiddelen worden dit en volgend jaar vervangen en daarom werken ze (tijdelijk) niet. Overigens komen sommige flitspalen niet terug op de locatie waar ze stonden. Bij de politie lopen aanbestedingen van mobiele systemen.

Flitspalen in Leek
De twee flitspalen die in Leek staan hebben in dit 2e tertiaal samen 2811 snelheidsovertredingen geregistreerd. Tussen de palen zit een groot verschil qua registraties. De flitspaal langs de Lindensteinlaan nabij de kruising met de Oldenoert heeft er in die periode totaal 118 geregistreerd en de flitspaal langs de Auwemalaan met de kruising Oldenoert had er totaal 2693. Wat de exacte verklaring is van het grote verschil is niet bekend.

Lees ook: Flitspaal langs de Auwemalaan weer gerepareerd na ontploffing op oudejaarsavond
Lees ook: Meer dan 3 miljoen verkeersovertredingen in tweede tertiaal 2023; flitspalen in Leek flitsen samen 3.566

   
Back to top button