Wil jij carbidschieten tijdens oudejaarsdag? Vraag dan op tijd je ontheffing aan

Westerkwartier – Ieder jaar wordt er in onze omgeving tijdens oudejaarsdag met carbid geschoten. Rondom het gebruik van carbid gelden bepaalde regels. Zo is er altijd een ontheffing nodig. Mogelijk is ook een evenementenvergunning van belang. Dat geldt als het carbidschieten openbaar toegankelijk is. Op de website van de gemeente is daarover informatie te vinden.

Brieven verstuurd
Organisatoren die afgelopen jaar een evenement tijdens de jaarwisseling hebben georganiseerd, hebben recent een brief van de gemeente gehad. In die brief staat de procedure rondom het aanvragen van vergunningen en ontheffingen. Daarbij is ook aandacht gevraagd voor het gebruik van carbid.

Denk om behandeltermijnen
De behandeltermijn voor het aanvragen van een ontheffing carbidschieten is 9 weken. Geïnteresseerden kunnen daarom tot 29 oktober een ontheffing aanvragen. Om een evenementenvergunning aan te vragen voor een openbaar toegankelijke activiteit met carbidschieten, geldt een behandeltermijn van 14 weken. Dat betekent dat in dit geval voor 23 september een evenementenvergunning aangevraagd moet worden.

Bij de behandeling van een evenementenvergunning is de gemeente verplicht om dit af te stemmen met veiligheidspartners als politie en brandweer. Zie voor meer informatie de website.

   
Back to top button