Schaakclub Leek zet mooie prestatie neer tijdens NOSBO teamsnelschaaktoernooi

Leek – Het schaakteam van Schaakclub Leek heeft afgelopen zaterdag een mooie prestatie neergezet tijdens het NOSBO teamsnelschaaktoernooi. Het team, bestaande uit Aldert-Jan Keessen, Erwin Heijnen, Sander Westerlaan en Tobias van Essen, streed tegen 13 andere teams, waaronder enkele jeugdteams.

Na een sterke start, met vijf overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag na zeven rondes, kende Leek een mindere fase waarin de volgende drie rondes verloren gingen. Toch herpakte het team zich in de laatste drie rondes, waarin ze twee overwinningen en een gelijkspel behaalden. Dit resulteerde uiteindelijk in een vijfde plek, een respectabele eindpositie.

Uitblinker
Aldert-Jan Keessen was de absolute uitblinker van het toernooi. Hij won al zijn partijen, wat een unieke prestatie was binnen het gehele toernooi. Sander Westerlaan deed het ook goed met 8 uit 13 punten, terwijl Erwin Heijnen precies de helft van zijn partijen won met 6,5 uit 13. Tobias van Essen eindigde iets onder de helft met een score van 6 uit 13.

Het toernooi werd gewonnen door het team “Blitz Brüder”. Aldert-Jan was de enige die in staat was om hun kopman te verslaan. Al met al kan Schaakclub Leek terugkijken op een geslaagde en sportieve dag.

   
Back to top button