Honderden Groningse en Duitse supporters aanwezig bij bijzondere oefenwedstrijd FC Groningen – Rot Weiss Erfurt in Leek (Update)

Leek – Update: 17:40 uur: De wedstrijd is inmiddels afgelopen. FC Groningen heeft het oefenduel gewonnen met 1-0 dankzij een doelpunt van Leandro Bacuna.

Zaterdagmiddag om drie uur was de aftrap van de bijzondere oefenwedstrijd FC Groningen tegen de Duitse ploeg Rot Weiss Erfurt (FC RWE). De oefenwedstrijd werd gespeeld op sportpark VEV’67.

Wat deze oefenwedstrijd zo bijzonder maakt is de ontstane vriendschap tussen beide supportersgroepen. Beide ploegen kwamen elkaar in Europees verband begin jaren 90 tegen en de Trots van het Noorden was in 2014 uitgenodigd om als eregast in Erfurt te spelen in de laatste wedstrijd van het oude Steigerwaldstadion. Daar is de bijzondere vriendschap ontstaan tussen supportersgroepen van de clubs.

FC Groningen verbleef de afgelopen dagen in het Overijsselse Delden voor een trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Het trainingskamp is zaterdag afgesloten met het duel in Leek.

Uitverkocht
Dat het een bijzonder oefenwedstrijd zou worden was ook te zien aan de goedlopende kaartverkoop. Uiteindelijk werd de wedstrijd volledig uitverkocht en waren er totaal een kleine drie duizend bezoekers. Naast de vele FCG-fans zijn er ook honderden Duitse fans afgereisd naar Leek waar na een rit van ruim vijf uur de auto’s geparkeerd werden in en om woonwijk Oostindie.

Feestelijke activiteiten
Vooraf en na afloop van het treffen staan er verschillende feestelijke activiteiten gepland voor de beide supportersgroepen. Binnen de lijnen in een duel dat twee keer 60 minuten gaat duren, treft FC Groningen een tegenstander dat uitkomt in de Regionalliga Nordost. De ploeg uit Erfurt wordt getraind door de Duitse oefenmeester Fabian Gerber. Het laatste oefenduel van FC Groningen in Leek was in 2021 tegen Pelikaan S.. Die wedstrijd won FC Groningen met 4-1.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button