5 noten die goed zijn voor je gezondheid

Partnerbijdrage – Noten zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. We eten ze al lang, maar nu zijn ze, dankzij hun gezondheidsvoordelen, populairder dan ooit. Onderzoek heeft aangetoond dat noten erg gezond zijn, maar niet alle noten zijn hetzelfde. De manier waarop noten worden verwerkt, bepaalt of ze een gezonde toevoeging aan je dieet zijn. Als je noten eet voor hun gezondheidsvoordelen, kies dan voor ongebrande noten, ongeroosterde noten, ongezouten noten en ongesuikerde noten. Vraag je je af welke noten het gezondst zijn of welke de meeste voedingsstoffen bevatten en daarmee de beste keuze voor je dieet zijn? Hier zijn er 5!

Amandelen
Amandelen van noototheek.nl zijn niet alleen een populaire en voedzame snack, maar ze hebben ook een indrukwekkend voedingsprofiel dat bijdraagt aan een gezond lichaam. Ze zijn rijk aan onverzadigde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Dit is goed voor je algehele gezondheid. Amandelen zijn bijvoorbeeld een goede bron van vitamine E, die je cellen, bloedvaten en organen beschermt en belangrijk is voor je stofwisseling. Ze bevatten ook krachtige antioxidanten die je immuunsysteem versterken en belangrijk zijn voor het aanmaken van rode bloedcellen en het ondersteunen van je spierfunctie. Belangrijk om te weten: de meeste antioxidanten zitten in het bruine velletje van amandelen. Geblancheerde, blanke amandelen zijn minder gezond omdat dit velletje verwijderd is.

Walnoten
Walnoten zijn rijk aan omega-3 vetzuren en dat maakt ze geweldig voor de gezondheid van je hersenen en hart. Ze bevatten ook antioxidanten en plantaardige eiwitten. Als je regelmatig walnoten eet, kun je ontstekingen in je lichaam verminderen en een gezond gewicht ondersteunen.

Cashewnoten
Cashewnoten zitten vol met mineralen zoals koper, magnesium en zink, die belangrijk zijn voor je immuunsysteem en de gezondheid van je botten. Ze bevatten ook gezonde vetten en eiwitten, wat ze een uitstekende keuze maakt voor een vullende snack. Bovendien kunnen cashewnoten helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en dragen ze bij aan een gezonde huid.

Pistachenoten
Pistachenoten zijn niet alleen heerlijk, maar ook erg voedzaam. Ze zijn rijk aan eiwitten, vezels en gezonde vetten. Bovendien bevatten pistachenoten antioxidanten zoals luteïne en zeaxanthine, die goed zijn voor je ogen. Als je ze regelmatig eet, kunnen ze zelfs het risico op hartziekten verlagen en je bloedvaten gezond houden.

Paranoten
Paranoten zijn uniek vanwege hun hoge seleniumgehalte, een mineraal dat cruciaal is voor de schildklierfunctie en het immuunsysteem. Ze bevatten ook gezonde vetten en eiwitten, wat ze een voedzame keuze voor je dieet maakt. Regelmatig paranoten eten kan bijdragen aan een gezonde stofwisseling en bescherming bieden tegen celbeschadiging door vrije radicalen. Welke noten eet jij?

   
Back to top button