That Fat Freerunner uit Leek, bekend van socialmedia, geeft demonstratie bij kinderopvang SKSG

Leek – That Fat Freerunner, met maar liefst 234K volgers op Instagram, geeft op 29 augustus een demo freerunnen aan de kinderen van SKSG. Met zijn acrobatische toeren opent hij de grote sportdag die georganiseerd wordt voor de SKSG locaties Bubbel, Liekelei, Vlindertuin en Rodenburg.

De 19-jarige Joachim Scheffer uit Leek gaat regelmatig viraal met zijn freerunfilmpjes. Salto’s, radslagen en van het ene muurtje op het andere springen: hij doet het allemaal. Met zijn positieve instelling en zijn atletische talent inspireert hij veel jongeren én ouderen.

Uitgebreid sportaanbod
Joachim weet zelf hoe belangrijk sporten en bewegen is en hij laat zien dat het ook ontzettend leuk kan zijn. Hij geeft zijn freerundemo ter ere van de grote sportdag die voor alle BSO-locaties van SKSG in de omgeving Tolbert/Leek georganiseerd wordt. Na de demo gaan de kinderen zelf aan de slag. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Glow in the dark Floorball, dansen, strandspellen en ook de stormbaan wordt bedwongen. Het belooft een actieve dag te worden.

Pijler Sport & Bewegen
Sporten en voldoende bewegen zijn belangrijke thema’s bij SKSG. Je kunt immers niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren van een gezonde levensstijl. Op elke locatie van SKSG is daarom veel aandacht voor sport en beweging, en een aantal BSO-locaties is zelfs volledig ingericht als sport-BSO, zoals onder andere ook SKSG Rodenburg.

De kracht van sporten bij SKSG raakt vooral de sociale ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat kinderen samen tot een doel komen. Door van elkaars talenten gebruik te maken leren ze dat samenwerken veel meer oplevert dan als je iets als individu doet.

   
Back to top button