Eerste én uitverkochte editie Happen & Schnappen in Leek: ‘Groot succes namens ondernemers en bezoekers’

Leek – De allereerste editie van Happen & Schnappen, georganiseerd door de vijf vrijwilligers van Volksvermaken Leek, was een doorslaand succes. Het evenement was al snel uitverkocht en bleek een voltreffer voor zowel ondernemers als bezoekers.

Volksvermaken zorgde voor een stevige basis en een duidelijke communicatie. Ze gaven de ondernemers de vrijheid om een eigen twist aan het evenement te geven. En dat deden ze! De enthousiaste winkeliers pakten groots uit: van creatieve aankleding en smakelijke hapjes tot prachtige Oktoberfest-outfits. Vooral hun energie en gastvrijheid maakten het plaatje compleet.

Positieve reacties stromen binnen
De telefoons van de vrijwilligers staan roodgloeiend. “We krijgen zoveel enthousiaste berichten van ondernemers. Ze vertellen hoe leuk het was om de winkels vol te hebben met bezoekers die voor een hapje en drankje kwamen, en daarbij meteen wat aankopen deden,” aldus de organisatie.

Ook de deelnemers waren enorm enthousiast: “We hebben winkels ontdekt waar we nog nooit geweest waren, en het voelde echt laagdrempelig om overal binnen te lopen. Zo leuk om ons eigen dorp op deze manier te herontdekken!” Vertelde een enthousiaste inwoonster van Leek.

Een tweede editie?
De grote vraag is natuurlijk: komt er een volgende editie? Het antwoord is volmondig ja! De organisatie kijkt al naar mogelijkheden voor meer deelnemende winkels en nog meer ruimte voor deelnemers. Want er waren op de dag zelf zelfs nog verzoeken om mee te doen, en ook op locatie vroegen mensen of ze zich alsnog konden inschrijven.

Kortom, de voorpret is begonnen en Leek kan zich voorbereiden op een nóg leukere Happen & Schnappen! Misschien een editie in het voorjaar?

Een blijk van waardering
Namens het bestuur van Promotie Platform Leek ontvingen de vrijwilligers een welverdiend bedankje. “Ze hebben zich dit jaar weer volop ingezet voor de gezelligheid in Leek, met succesvolle evenementen zoals het Lentefeest, Koningsdag, de Wandel4daagse en het Zomerfeest. Nu voegen ze daar deze eerste editie van Happen & Schnappen aan toe. Een aanwinst voor ondernemers, inwoners en bezoekers van Leek!” Aldus City Marketeer Johan Lindeman.

Foto’s: Ambacht Media

   
Back to top button