Wold & Waard en Bouwgroep Dijkstra Draisma ondertekenen overeenkomst voor 33 appartementen in Leek

Leek – Op 24 oktober werden er handtekeningen onder een belangrijk contract gezet. Ton Schroor, directeur van woningcorporatie Wold & Waard en Biense Dijkstra, directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma, spraken met het ondertekenen van het contract af dat ze samen een complex met 33 appartementen gaan bouwen aan de Van Panhuyslaan in Leek.

Op het voormalige schoolterrein komt een gebouw met drie woonlagen dat ontworpen is door Penta Architecten. Het gebouw is gericht naar de straat. Op de begane grond hebben de appartementen een tuin aan de straatkant. Daardoor wordt het contact met de straat extra benadrukt. De parkeerplaatsen komen aan de achterkant van het gebouw op eigen terrein. Rondom het gebouw en de parkeerplaats komt veel groen.

De appartementen zelf hebben een grote woonkamer/keuken en twee slaapkamers. Ze zijn bedoeld voor een- en tweepersoonshuishoudens.

Biense Dijkstra vertelt: “We bouwen de appartementen volgens een industrieel proces. Alle elementen worden in de fabriek in Dokkum gemaakt en op de locatie in elkaar gezet. De prefab gevels zijn dan bijvoorbeeld al voorzien van keramische steenstrips en kozijnen. En ook de badkamers worden kant en klaar aangeleverd. Daardoor kunnen we snel bouwen, met een gegarandeerde kwaliteit.”

Ton Schroor vervolgt: “Ik ben heel blij dat we snel kunnen starten met de bouw. Normaal duren ontwikkeltrajecten wel zes jaar. Zeker als, zoals hier, er een andere bestemming was voor deze locatie. Mede dankzij de goede samenwerking met de gemeente, de Nutsbedrijven en Bouwgroep Dijkstra Draisma, hebben we dit weten in te korten tot 2,5 jaar. Nu de vraag naar sociale huurwoningen in het Westerkwartier zo hoog is, is dat goed nieuws. Het is een belangrijke stap in onze ambitie om voldoende woningen te bouwen voor onze doelgroep.”

De bouw start in november en de nieuwe huurders ontvangen, als alles volgens planning verloopt, eind volgend jaar de sleutels van hun nieuwe woning.

Over Bouwgroep Dijkstra Draisma
Het Friese familiebedrijf Bouwgroep Dijkstra Draisma is een innovatief en daadkrachtig bedrijf met vestigingen in Dokkum, Bolsward en Groningen. Met meer dan 350 medewerkers realiseert het bouwbedrijf spraakmakende projecten en neemt het een voortrekkersrol in om de bouw te vernieuwen en verduurzamen.

Over Wold & Waard
Woningcorporatie Wold & Waard verhuurt goede en betaalbare woningen in de sociale huursector. De corporatie richt zich daarbij op mensen met een lager inkomen of een bijzondere woonvraag. Het gaat niet alleen om het huis, maar ook om het bijdragen aan de woonomgeving. Wold & Waard bezit ongeveer 5.700 woningen in 34 dorpen in het Westerkwartier van Groningen.

   
Back to top button