Scholen Zuidhorn ontvangen Grote Kunst Doeboek voor deelname aan Kunst in de Etalageroute

Zuidhorn – Leerlingen van drie basisscholen in Zuidhorn zijn beloond met het Grote Kunst Doeboek voor hun deelname aan de jaarlijkse Kunst in de Etalageroute. De leerlingen van De Vlieger, Het Nautilus en De Brug hebben met hun werk, getiteld “KinderKunst,” een belangrijke bijdrage geleverd aan het evenement. Hun kunstwerken waren te bewonderen in de hal van de Albert Heijn in Zuidhorn.

In het juryrapport van de voormalige voorzitter van de Stichting Uit de Kunst, werd met name de bijdrage van De Brug geprezen: “Mijn favoriet is de boom van De Brug. Dit kunstwerk toont een prachtige eenheid met contrasten, waaraan de hele school, van alle jaarlagen, heeft meegewerkt. Het contrast tussen de grove stukken hout van de stam en de fijne bijtjes en driekantige vogeltjes die eromheen zweven, is bijzonder goed en creatief bedacht.” De jury benadrukte echter ook de kwaliteit van de kunstwerken van De Vlieger en Het Nautilus.

Overhandiging ‘Het Grote Kunst Doeboek’
Op vrijdag overhandigden bestuursleden Marijke Hondebrink en Ellen Koen Het Grote Kunst Doeboek aan de leerlingen van De Brug. Dit werd feestelijk gevierd met een ceremonie waarbij het boek werd overhandigd aan docent Ebelien en de trotse leerlingen van de school.

Jaarlijks evenement
De Kunst in de Etalageroute, georganiseerd door Stichting Uit de Kunst, is een jaarlijks evenement dat van half september tot half oktober plaatsvindt. Gedurende vier weken kunnen bezoekers zonder drempels genieten van een breed scala aan kunstwerken van zowel professionele als beginnende kunstenaars. De route brengt kunst dichter bij het publiek door deze in etalages te presenteren, waardoor iedereen de kunstwerken tijdens een wandeling door het dorp kan bewonderen.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door WelkominZuidhorn.nl en ontvangt financiële steun van de Zakenkring Zuidhorn.

   
Back to top button