Zacht herfstweer op komst; temperatuur stijgt flink

Regio – Na een guur en wisselvallig herfstweekend mogen we komende week genieten van flink hogere temperaturen. Vanaf woensdag wordt het op veel plaatsen rond de 20 graden, wat bijzonder zacht is voor de tijd van het jaar. Ook na donderdag blijft het relatief warm voor oktober.

In de nacht van zondag op maandag draait de wind naar het zuidoosten. Hierdoor wordt warmere lucht geleidelijk naar Nederland aangevoerd. Toch is het op maandag en dinsdag nog relatief fris, met temperaturen tussen 10 en 15 graden. Maandag blijft het koeler met 10 tot 12 graden, terwijl dinsdag iets zachter verloopt met 13 tot 15 graden.

Temperatuurstijging vanaf woensdag
Vanaf woensdag maakt de temperatuur een flinke sprong omhoog. Zowel woensdag als donderdag wordt het 18 tot 21 graden, wat aanzienlijk warmer is dan het gemiddelde voor deze tijd van het jaar. Normaal ligt de temperatuur begin oktober rond 14 tot 15 graden. Hoewel de temperaturen hoog oplopen, is de kans op een nieuw temperatuurrecord klein. Het record voor 16 oktober staat op 24,4 graden, gemeten in 2017.

Droge woensdag, wisselvallige donderdag
Woensdag belooft een droge dag te worden, waarbij de zon regelmatig door de hoge bewolking heen zal breken. Dit maakt het een ideale dag voor buitenactiviteiten. Donderdag wordt het daarentegen wisselvalliger, met enkele buien die over het land trekken. De dagen na donderdag blijven ook wisselvallig, met af en toe regen.
Warme Temperaturen Blijven Aanhouden

Hoewel de temperaturen na donderdag iets teruglopen, blijft het de dagen erna relatief zacht voor de tijd van het jaar. Tot het begin van de nieuwe week liggen de maxima nog steeds tussen de 16 en 19 graden, wat boven het gemiddelde ligt voor midden oktober. De herfst laat zich voorlopig dus van een milde kant zien.

   
Back to top button