LEGO beurs in LEGiO-museum grandioos succes

Grootegast – De LEGO beurs die afgelopen weekend in het LEGiO-museum in Grootegast is gehouden is een grandioos succes geworden. “Het Festijn met bouwsteentjes”, zoals de beurs officieel heet, is de best bezochte LEGO beurs in de geschiedenis van het LEGiO-museum geworden.

In het openingsjaar van het museum in 2016 was er ook een editie van de beurs. Daarvoor werd destijds een heuse tijdelijke tent neergezet, met permanente bewaking in de nacht om de dure LEGO bouwwerken van de exposanten te bewaken. Die editie trok maar liefst 1239 bezoekers, en was daarmee tot voor kort de best bezochte beurs van het museum.

Record verbroken
Dit weekend werd dat record echter met glans verbroken: bijna 1300 bezoekers wisten de weg naar het Museumplein, waar het LEGiO-museum is gehuisvest, te vinden. De beurs was qua opzet groter dan ooit: meer dan 120 meter tafelruimte was opgesteld voor de exposanten, die hun zelfgebouwde LEGO bouwwerken (My Own Creations) kwamen laten zien of LEGO sets of onderdelen kwamen verkopen.

Een rondgang bij de handelaren aan het eind van de beurs leert dat ook zij erg tevreden zijn. De verkopers hebben goede zakengedaan en de bouwers zijn blij met de vele aandacht van de bezoekers in het beursweekend. “De sfeer onder de bezoekers was erg gemoedelijk en vrolijk”, zegt een van de exposanten.

Parkeerplaatsen vol
“Je hoopt natuurlijk op dit soort bezoekersaantallen als je een beurs plant, maar het blijft altijd afwachten of de mensen je evenement weten te vinden.”, blikt tevreden voorzitter Richard Topelen terug. “Het hele weekend stonden onze parkeerplaatsen vol en liepen er tevreden bezoekers door onze museumruimten. Het is fijn om te zien dat iedereen het naar zijn zin heeft op zo’n moment.”

Bouwwedstrijd
Voor de kinderen was er gedurende de twee beursdagen een doorlopende bouwwedstrijd met meerdere ronden, waarbij de deelnemende kinderen een mooie LEGO set konden winnen. “Er zijn heel was prijzen uitgegaan dit weekend. Alle deelnemers ontvingen een polybag (klein zakje) LEGO en een diploma. De mooiste bouwwerken per ronde per leeftijdscategorie werden beloond met mooie prijzen. De vrijwilligers van de bouwwedstrijd hebben 150 zakjes uitgedeeld aan evenzoveel deelnemers aan de bouwwedstrijd, al met al ook een groot succes!”, aldus Topelen. “Graag wil ik nog benadrukken dat dit alles zonder de ontzettend harde inzet van onze vrijwilligers niet mogelijk was geweest.”

De beurs was zo’n succes dat het museum probeert om er een jaarlijks evenement van te maken, dat steeds in het eerste weekend van oktober plaats zal vinden.

   
Back to top button