Cees Buisman van Instituut Wetsus over omgaan met water en milieu tijdens lezing in de Rodenburghal

Leek –Het departement Vredewold-Leek van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen organiseert op dinsdag 15 oktober 2024 om 14.30 uur voor haar leden en belangstellenden een lezing over milieutechnologie, met name hoe we omgaan met ons water en het milieu.

Spreker is Cees Buisman, wetenschappelijk directeur bij Wetsus in Leeuwarden. Dit Europees centrum voor duurzame watertechnologie streeft naar een intensieve samenwerking tussen universiteiten en het bedrijfsleven. Hoe gaan we om met de beschikbare hoeveelheid water op aarde? Wordt het pompen of verzuipen? De ene keer hebben we te veel water, de andere keer te weinig. Wat kunnen we er in technologisch opzicht mee voor duurzaam gebruik? Wordt duurzame energie opgewekt door zout en zoet water bij elkaar te brengen? Vragen waarop Wetsus antwoorden probeert te geven.

De middag begint met een korte Algemene Ledenvergadering en wordt gehouden in de Rodenburghal, Rodenburg 1 in Leek. De entree is € 10,- (incl. koffie/thee en een consumptie in de pauze); leden betalen € 5,-.

   
Back to top button