Wethouder Bé Schollema brengt stem uit: wordt Bibliotheek Marum de beste van Nederland?

Leek – Bibliotheek Marum, één van de 34 bibliotheken van Biblionet Groningen, is genomineerd voor de titel Beste Bibliotheek van Nederland! Van 1 tot en met 20 oktober kan er gestemd worden via bibliotheekblad.nl/stem. Op woensdag 2 oktober bracht wethouder Bé Schollema zijn stem uit in Bibliotheek Marum, waarna de stemperiode feestelijk werd ingeluid.

De wethouder benadrukte dat de Bibliotheek in Marum een belangrijke ontmoetingsplaats is voor alle inwoners. Hij voegde eraan toe dat Biblionet Groningen trots mag zijn dat deze prachtige bibliotheek behoort tot de vijf genomineerden in deze landelijke verkiezing.

In beeld gekomen
Bibliotheek Marum opende in 2023 haar deuren in het nieuwe gebouw De Hazelaar. Het is een plek waar iedereen welkom is om te lezen, te ontdekken, te leren en elkaar te ontmoeten. De Hazelaar is gevestigd in het winkelcentrum van het dorp: zichtbaar, uitnodigend en toegankelijk. Bibliotheek Marum is letterlijk in beeld gekomen en dat is te merken: de leden- en bezoekersaantallen van de Bibliotheek zijn sinds de opening gestegen.

Informatiepunt
Inwoners kunnen in de Bibliotheek onder andere het Taalhuis en Handwerkcafé bezoeken, meedoen aan het Buurtbakkie, de krant lezen, cursussen of lezingen volgen en spullen (laten) maken in de Maakplaats. Bij vragen over de digitale overheid kan men terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Ook jongeren weten de Bibliotheek te vinden, om te studeren of samen te werken aan opdrachten.

Bekendmaking
Bibliotheekblad, de organisator van de landelijke wedstrijd, plaatste Bibliotheek Marum samen met vier andere bibliotheken in het land op de shortlist. De bekendmaking van de Beste Bibliotheek van Nederland 2024 vindt plaats op donderdag 31 oktober.

   
Back to top button