Flitspalen in Leek vervangen voor nieuw model: “Tussen nu en zes weken weer operationeel”

Leek – Donderdag 26 september zijn de flitspalen langs de Auwemalaan en de Lindensteinlaan in Leek verwijderd en is er een nieuw model geplaatst. Volgens Marloes van Kessel van de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) maakt dit deel uit van de vervangingsoperatie 2024/25.

Van Kessel: “De huidige flitspalen zijn inmiddels op de meeste locaties al een aantal jaren in gebruik en zijn contractueel aan vervanging toe. De komende anderhalf jaar zullen de vaste flitsers per regio vervangen worden. Waar mogelijk blijven de palen staan en wordt alleen de camera vervangen. Een deel van de huidige palen is niet geschikt voor de nieuwe camera’s; in die gevallen wordt de gehele paal vervangen. Dat is het geval in Leek, en daarom zijn beide camera’s en palen vervangen. Wat betreft techniek is er nauwelijks verschil vergeleken met de oude flitspalen.”

Kalibreren en testen
“De komende weken worden de camera’s gekalibreerd en getest. Tijdens dit testen kijken we onder andere of de boetes goed doorkomen bij het CJIB. Deze periode duurt maximaal zes weken. Daarna zijn de flitspalen operationeel.”

Lees ook: Flitspalen langs Auwemalaan en Lindensteinlaan staan ‘aan’ maar overtreders krijgen nog geen bekeuring
Lees ook: Flitspaal langs de Auwemalaan in Leek opgeblazen met vuurwerk

 

   
Back to top button