21ste Editie van Kunst op Nienoord: Ontdek de Werken van 40 Kunstenaars

Leek – Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2024 staan het Koetshuis, de Expositiehal en de tuin van de Borg en Museum Nienoord in Leek vol met kunst. Tijdens de 21ste editie van ‘Kunst op Nienoord’ kun je genieten van het werk van 40 kunstenaars in een bijzondere omgeving. Je ziet honderden boeiende kunstwerken, kunstboeken en natuurlijk de sfeervolle entourage. Naast de kunst zijn er ook demonstraties, workshops en lezingen waar je aan kunt deelnemen.

In het atelier kun je verschillende kunstenaars aan het werk zien, en terwijl je door de tuin wandelt, staan er diverse beelden voor je opgesteld. Dit jaar kun je ook de unieke schelpengrot bezoeken, een echte schatkamer waar je sieradenkunstenaars zult ontmoeten. In de expositiehal zijn alle kunstenaars aanwezig om met je in gesprek te gaan over hun werk.

Landgoed Nienoord biedt een inspirerende omgeving waar je als kunstliefhebber en kunstenaar elkaar kunt ontmoeten. Tijdens het evenement ontdek je ook diverse historische kunstenaars uit de museumcollectie.

Lezing
Op beide dagen is er om 14 uur een kunstlezing over de beeldhouwer Rombout Verhulst, bekend van het praalgraf in Midwolde.

Nienoord Vernieuwt
Museum Nienoord is bezig met grote plannen waar je een voorproefje van krijgt. In plaats van opslagruimtes komen er volwaardige museumzalen, waarbij het thema reizen centraal staat. De gidsen staan klaar om je alvast een kijkje te geven in deze ontwikkeling. Ze vertellen je met veel enthousiasme details en interessante weetjes die je anders misschien over het hoofd zou zien.

Beleving
Tijdens je bezoek heb je de kans om kennis te maken met de kunstenaars zelf. Ze vertellen je graag over hun passies, ideeën en werkwijzen. Je kunt genieten van hun kunstwerken en hun gedrevenheid. Als je geïnteresseerd bent, zijn de werken rechtstreeks bij de kunstenaars te koop.

Demonstraties
Het Koetshuis is ingericht als atelier waar je demonstraties kunt volgen van schilderkunst, beeldhouwen, houtbewerking en Sumi-e, de Japanse inkt schildering op rijstpapier.

Kinderen: Maak, doe en verwonder je in het minimuseum
Het Groninger Museum trekt eropuit! Een Airstream caravan, omgetoverd tot minimuseum, reist door de provincie en maakt ook een stop bij Kunst op Nienoord. De Groninger Museum Tour is onderdeel van de Kinderbiënnale in 2024.

Openingstijden en entree
Kunst op Nienoord is beide dagen geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De entreeprijs is € 7,50. Kinderen tot en met 7 jaar mogen gratis naar binnen, en voor kinderen van 8 tot 14 jaar betaal je € 3,50. Als je een Museumkaart, Vriendenloterij VIP Kaart of vriendenlidmaatschap van het museum hebt, krijg je gratis toegang.

Bereikbaarheid
Museum Nienoord ligt centraal in Noord-Nederland, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Het museum is gemakkelijk te bereiken via de A7, slechts 15 minuten rijden vanaf de stad Groningen. Bij aankomst kun je gratis parkeren op de ruime parkeerplaats.

Museum Nienoord
Nienoord 1, 9351 AC Leek
[email protected]
tel. 0594-512260
www.museumnienoord.nl

   
Back to top button