Buitententoonstelling ‘WIJ… doorbreken de cirkel van geweld’ in Zuidhorn

Westerkwartier – Op woensdag 25 september opent wethouder Bert Nederveen de drie weken durende buitententoonstelling “WIJ… doorbreken de cirkel van geweld” in Zuidhorn.

Dit is een indrukwekkende tentoonstelling met levensgrote portretten van mensen die te maken hebben gehad met geweld. Wie is het gelukt om de cirkel van geweld te doorbreken, die vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven? Zij staan op de foto samen met de mensen die ze daarbij geholpen hebben. Ieder jaar zijn zo’n 119.000 kinderen en 200.000 volwassenen in Nederland het slachtoffer van mishandeling of verwaarlozing. Bij thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder krijgt 1 op de 20 mensen te maken met ouderenmishandeling, zoals financiële uitbuiting of psychische en lichamelijke mishandeling. Iedereen kan iets doen om te helpen, ook al is dat niet altijd gemakkelijk.

Aanpak huiselijk geweld
Gemeente Westerkwartier hecht een groot belang aan de inzet voor de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. ‘We vinden het belangrijk dat onze inwoners zich veilig voelen’. De tentoonstelling is vanaf woensdag 25 september te zien in Zuidhorn, in het plantsoen tussen de Parklaan, Wilhelminalaan en Julianalaan. De tentoonstelling staat daar tot 15 oktober. Ook worden er in de bibliotheken in Zuidhorn, Grootegast, Marum en Leek thematafels ingericht. Hierop worden boeken neergelegd over thema’s rondom relationeel geweld, kindermishandeling, seksueel geweld of ouderenmishandeling.

   
Back to top button