Wethouder Bert Nederveen geeft startsein voor Bewust Wonen Week 2024 in Opende; volop activiteiten voor verbinding in de buurt

Westerkwartier – Donderdagmiddag 26 september geeft wethouder Bert Nederveen van gemeente Westerkwartier de aftrap van de Bewust Wonen Week 2024. De aftrap is in het danspaleis in het Barontheater in Opende. Het programma voor deze week staat vol activiteiten waar jong en oud aan mee kunnen doen. Met als doel buurtbewoners met elkaar in contact te brengen en samen een gezellige tijd te beleven.

Woningcorporatie Wold & Waard, Sociaal Werk De Schans en gemeente Westerkwartier organiseren samen de Bewust Wonen Week. Net als vorig jaar ligt de focus op ontmoeting en verbinding tussen buurtbewoners. Voor iedereen is er wat te kiezen met activiteiten zoals escapecaravans op de weekmarkten in Grootegast, Zuidhorn, Marum en Leek, dansavonden, creatieve workshops en nog veel meer.

Deelnemen aan activiteiten
Het volledige programma staat op de website bewustwonenweken.nl. Inwoners zijn van harte welkom een kijkje te nemen en deel te nemen aan de activiteiten bij hen in de buurt. De Bewust Wonen Week biedt een uitgelezen kans om nieuwe mensen te ontmoeten, plezier te maken en bij te dragen aan een fijne woonomgeving. De activiteiten lopen door tot en met 2 oktober.

Prettige leef- en woonomgeving
Betrokken wethouders Bert Nederveen en Hans Haze, directeur-bestuurder Ton Schroor van Wold & Waard en directeur Joep Schuringa van Sociaal Werk De Schans roepen iedereen op mee te doen. Alle vier geven aan, dat het mooi is te ervaren hoe de gezamenlijke inspanningen leiden tot mooie ontmoetingen en verbindingen in de buurt. Deze ontmoetingen en verbindingen dragen bij aan een prettige leef- en woonomgeving.

   
Back to top button