Nepagenten actief in Groningen en Drenthe, let op en waarschuw ouderen!

Regio –  In de afgelopen uren heeft de politie meerdere meldingen ontvangen van nepagenten die actief zijn in de provincies Groningen en Drenthe.

Deze oplichters doen zich voor als politieagenten en proberen vooral oudere mensen te misleiden. De politie roept op om alert te zijn en ouderen in uw omgeving te waarschuwen.

Babbeltruc door nepagenten
De oplichters bellen ouderen op en doen zich voor als wijkagenten. Ze vragen vaak naar waardevolle spullen, geld of bankpassen, en bieden aan deze veilig te bewaren. Vervolgens komen ze aan de deur, zogenaamd om de spullen op te halen, en tonen daarbij een vals legitimatiebewijs. Soms dragen ze een deel van een nepuniform om geloofwaardig over te komen.

Wat kunt u doen tegen nepagenten?
Als u gebeld wordt door iemand die beweert van de politie te zijn en vragen stelt over kostbaarheden, hang dan direct op. Neem contact op met de politie via 0900-8844 om te controleren of u echt door een agent bent gebeld. Als iemand aan de deur staat die beweert een politieagent te zijn, vraag altijd om legitimatie en bel 112 om het personeelsnummer te checken. Echte agenten kunnen zich altijd legitimeren met een officieel legitimatiebewijs.

Bent u slachtoffer geworden?
Als u slachtoffer bent geworden van oplichting door nepagenten, schaam u dan niet. Het is belangrijk om aangifte te doen bij de politie. Dit kan helpen bij het in kaart brengen van de daders en het voorkomen van toekomstige oplichtingspogingen. Aangifte kan telefonisch via 0900-8844, op het politiebureau of online worden gedaan. Bewaar telefoonnummers waarmee de oplichters u hebben benaderd en deel deze met de politie.

   
Back to top button