Doorzettingsvermogen helpt Sparta aan punten

Zevenhuizen – Zaterdag 14 september speelde Sparta tegen ROG uit Groningen. Na het gelijke spel van vorige week was het zaak om deze week het vizier op scherp te hebben.

De Zoutman-formatie begon stroef aan de wedstrijd. De gasten uit de stad gaven veel druk en Sparta moest haar weg daarin vinden. Beide ploegen hadden de zaken verdedigend wel op orde, want de doelpunten waren schaars. De Zevenhuister hielden zich echter veel met randzaken bezig, waardoor Sparta met een 5-7 achterstand de kleedkamers op zocht.

In de rust gaf coach Van der Lei aan dat er hard gewerkt werd, maar dat ervan af nu af aan ook écht gekorfbald moest gaan worden om de punten in Zevenhuizen te houden.

Wedstrijd kantelen
Na rust kwam Sparta direct dichterbij, maar maakte ROG gauw drie goals op rij. Op dat moment van Sparta genoodzaakt te wisselen. Met veel lengte in de ploeg lukte het Sparta om de wedstrijd langzamer te kantelen, waardoor het geloof terugkwam in de ploeg. Bij 11-13 wisten de Zevenhuisters vier goals op rij te maken, de achterstand werd zodoende voor het eerst deze middag omgebogen naar een 15-13 voorsprong. Sparta speelde wedstrijd knap uit en bij 17-14 floot scheidsrechter Van den Broek af!

Volgende week staat, in Zevenhuizen, de confrontatie met koploper De Pein op het programma. Deze wedstrijd start om 15:30 uur.