Gemeente Westerkwartier vergroot financiële redzaamheid tijdens budgetbeheer

Westerkwartier – Inwoners die langere tijd gebruik maken van budgetbeheer via de GKB Assen ontvangen binnenkort begeleiding en coaching. Dit biedt de gemeente Westerkwartier vooruitlopend op het actieplan van de basisdienstverlening schuldhulpverlening.

Wethouder Richard Lamberst: ‘We verwachten dat een aantal inwoners met coaching en begeleiding hun financiële redzaamheid dusdanig zullen vergroten, dat zij zelfstandig weer hun geldzaken kunnen regelen. Het geven van handvatten en perspectief aan inwoners is waardevol. Voor inwoners die blijvend ondersteuning nodig hebben bekijken we in overleg de best passende vorm. Het doel is de financiële redzaamheid te stimuleren en vergroten in het Westerkwartier.’

Pilot
De begeleiding en coaching start per 1 september 2024 als een pilot. Aan de pilot kunnen 30 inwoners meedoen. Tijdens de begeleiding en coaching maakt de gemeente gebruik van Plinkr Nazorg. Dit is een online omgeving waar inwoners, specialisten en coaches van de GKB in een aantal maanden samenwerken aan financiële redzaamheid door het aanleren van (nieuwe) vaardigheden.

   
Back to top button