Wat maakt het werk als recruiter zo leuk?

Partnerbijdrage – Als je ooit overwogen hebt om in de wereld van recruitment te stappen, zul je je waarschijnlijk afvragen wat het werk als recruiter zo leuk maakt. Het is een dynamisch en uitdagend vakgebied dat vraagt om een mix van vaardigheden en persoonlijke eigenschappen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het iedere keer weer een uitdaging is om als recruiter iemand te vinden die niet alleen geschikt is voor een bepaalde functie, maar ook past binnen het bedrijf waar hij of zij zal komen te werken. Omdat geen dag hetzelfde is en je regelmatig iets meemaakt waarvan je vooral in het begin zal denken ‘wat overkomt mij nu’ is dit een baan die niet voor niets zo populair is.

Geen dag is hetzelfde
Wat is er nu leuker dan naar je werk te gaan en vooraf niet te weten hoe je dag eruitziet? Uiteraard is dit niet helemaal het geval, aangezien je vaak in grote lijnen wel weet hoe je planning eruit ziet, maar juist omdat je met mensen werkt die je (nog) niet kent, is het iedere keer weer een verrassing wie er bij je op gesprek komt. Lijkt jou dit ook wel wat? Ga dan online op zoek naar een recruiter vacature bij jou in de buurt en wie weet ben jij straks ook wel recruiter. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld met iemand in gesprek te gaan waarvan je op voorhand niet weet wat hij of zij allemaal kan? Dus houd jij van contact met mensen, dan is dit een baan die je op het lijf is geschreven als je het ons vraagt.

Jij maakt het verschil
Recruiters hebben de mogelijkheid om levens te veranderen door kandidaten te helpen bij het vinden van een baan die echt bij hen past. Het gevoel van voldoening dat voortkomt uit het weten dat je een positieve invloed hebt gehad op iemands carrière, is onbetaalbaar. Je zult ook merken dat de voldoening die je dit geeft, veel meer waard is dan wat dan ook. Hoe fijn is het dat jij je steentje bij hebt kunnen dragen aan het weer op de rit krijgen van het leven van iemand? Reden genoeg om als recruiter aan de slag te gaan dus.

Zoeken naar talent
Het zoeken naar talent is natuurlijk waar je het allemaal voor doet. Soms heb je als recruiter net het gevoel alsof je een speurtocht aan het doen bent omdat je natuurlijk op basis van gevoel en een gesprek je oordeel moet vellen over iemand. Stel dat iemand op zoek is naar een bepaalde vacature voor werken in Friesland en jij mag de gesprekken met deze persoon voeren, dan wil je natuurlijk wel dat je een match weet te vinden tussen niet alleen de persoon en de vacature, maar ook tussen de persoon en het bedrijf waar hij of zij dan komt te werken. Vooral wanneer het om gerenommeerde bedrijven en functies gaat, is de match met het bedrijf misschien nog wel belangrijker dan de match met de vacature/functie.

   
Back to top button