Horror Event stroomt weer vol: dit moet je weten over deze editie

Tolbert – Er is opnieuw een stormloop op de tickets voor het Mega Horror Event Tolbert, het jaarlijkse oktober-/november-evenement. Traditiegetrouw kunnen deelnemers aan de ‘epische’ spooktocht uit vier avonden kiezen. Elke avond blijkt nu al voor driekwart uitverkocht.

Nieuwe scare zones
“Er zijn 10 compleet nieuwe scare zones”, vertelt eventmanager Marije Vos van De Postwagen. ‘Scare zones’ zijn thematische deelgebieden tijdens een spooktocht. Denk – bijvoorbeeld – aan een zone met een Zombie Apocalypse.

“Door scare zones (in) te wisselen is het elk jaar spannend”, legt Vos uit. “De deelnemers vragen zich af: wat staat ons nu weer te wachten?” De volledige invulling van de nieuwe zones is steeds strikt geheim. “Zo blijft het verrassingseffect natuurlijk het grootst.”

De scare zones zijn net als vorige jaren ingericht op groepjes van maximaal 5 personen. Voor elk groepje verschilt het starttijdstip van de spooktocht. Dit alles komt de angstbeleving ten goede, aldus De Postwagen.

Meer mensen de kans om mee te doen
Jaar op jaar loopt het Horror Event vol, tot 100% uitverkochte tickets. Daarom moet De Postwagen vaak behoorlijk wat mensen teleurstellen die de spooktocht ook graag wilden lopen.

Deze editie is daar een oplossing voor gevonden: deelnemers worden gestimuleerd om de groepjes van maximaal vijf personen ook echt vol te maken. Daarmee worden de beschikbare startvensters beter bezet. Op die manier krijgen meer mensen de kans om mee te doen.

“Als je met z’n vijven bent, is de prijs per persoon bijna hetzelfde als vorig jaar”, verklaart Vos. “Toen koste een ticket 19,75 euro per persoon. Deze editie geldt er een vaste groepsprijs van 110 euro. Als je dus compleet met 5 personen start, is dat 22 euro per persoon.”

Scare actors, opbouw en afbouw
De prijs per persoon is in dat geval nagenoeg hetzelfde gebleven, met inflatiecorrectie in het achterhoofd. “De materiaalkosten zijn gestegen. We moeten vier avonden scare zones opbouwen en afbouwen. Ook het regelen van tientallen scare actors vraagt veel organisatie.”

De Postwagen zoekt nog enkele scare actors. Op de vacaturepagina kun je je aanmelden als spook of enge griezel. “We hebben bijna genoeg griezels. Op basis van de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt.”

Op deze dagen kun je de spooktocht lopen

  • Vrijdagavond 25 oktober
  • Zaterdagavond 26 oktober
  • Vrijdagavond 1 november
  • Zaterdagavond 2 november

   
Back to top button