Motorrijder gewond na ernstig ongeval in Tolbert; traumateam met helikopter ter plaatse gekomen

Tolbert – Vele hulpdiensten waaronder het Mobiel Medisch Team en de brandweer van Leek werden zaterdagmorgen met spoed gealarmeerd voor een ongeval in Tolbert.

Op de Mensumaweg is door onbekende oorzaak een motorrijder van de weg geraakt en is twee tot drie meter naar beneden in het naastgelegen weiland terechtgekomen. Rond kwart voor acht werden de hulpdiensten gealarmeerd voor het ongeval. Het Mobiel Medisch Team, die met de helikopter ter plekke kwam, kon in het zelfde weiland landen als waar het slachtoffer lag en hebben de hulpverlening opgestart. Nadat de brandweer van Leek ter plaatse kwam hebben deze een brug gemaakt over de sloot zodat ook het personeel van de ambulance bij het slachtoffer kon.

Nadat de man ter plaatse was behandeld werd deze door de brandweer naar de ambulance getild die een stukje verderop stond en is de man overgebracht naar een ziekenhuis. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is onbekend. Het verkeer dat over de Mensumaweg heen moest kon hinder ondervinden door het voorval. Een berger is ter plaatse gekomen om de motor uit de sloot te halen. Na de inzet gingen de brandweer en het Mobiel Medisch Team retour.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

   
Back to top button