Zomervakantie regio Noord vandaag van start met hoge temperaturen

Landelijk – Vandaag, vrijdag 19 juli, krijgt ook de laatste regio van het land zomervakantie en dit gaat gepaard met hoge temperaturen en veel zon. Zaterdag wordt het in het binnenland op grote schaal tropisch met ruim 30 graden, meldt Weeronline.nl.

Deze zomerse warmte houdt niet lang stand, want zaterdagavond en in de nacht naar zondag verdrijven onweersbuien de warmte alweer. Volgende week hebben we heel gemiddeld zomerweer. De droge momenten overheersen en met 19 tot 24 graden is het best aangenaam.

Regio Midden en Zuid hebben dit moment al zomervakantie, maar echt lekker buitenweer is het nog niet vaak geweest de afgelopen tijd. Goed nieuws voor vakantiegangers in eigen land deze week, want daar komt snel verandering in. De komende dagen verlopen droog en ronduit zonnig bij temperaturen die flink oplopen. Deze woensdag wordt het 19 tot 24 graden, maar de dagen daarna zet de temperatuur de stijgende lijn voort. Vrijdag kan het in het zuidoosten lokaal zelfs tropisch warm worden met 30 graden!

Volop zomers, maar niet voor lang
De eerste vakantiedag voor regio Noord begint met volop zomerse taferelen. Zaterdag begint zonnig en droog. De temperatuur loopt snel op en uiteindelijk wordt het in de noordelijke regio’s 26 tot 30 graden. In het midden en zuiden wordt het 30 of 31 graden en in het zuidoosten wordt het mogelijk nog wat warmer. Ook op de stranden in het westen is het erg warm zolang de wind aflandig blijft.

Deze hoge temperaturen zijn echter van korte duur. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag trekken vanuit het zuidwesten (stevige) onweersbuien over het land die de warmte alweer verdrijven. Dit is goed terug te zien aan de temperatuur, want op zondag wordt het niet veel warmer dan 20 tot 25 graden. Ook moeten we rekening houden met enkele buien.

In de nieuwe week vrij normaal zomerweer
Volgende week lijkt het erop dat we te maken krijgen met vrij normaal Hollands zomerweer. De wind komt waarschijnlijk uit het westen tot zuidwesten, waardoor de warmere lucht die in het zuiden van Europa aanwezig is ons land niet kan bereiken. Toch is de aangevoerde lucht ook zeker niet koud. De temperatuur lijkt dagelijks tussen 19 en 24 graden uit te komen, wat vrij gebruikelijke waarden zijn voor de tijd van het jaar. Wat betreft de neerslagkansen ziet het er helemaal niet slecht uit. Een enkele bui behoort zeker tot de mogelijkheden, maar de droge momenten lijken de overhand te hebben. Als het zonnetje dan schijnt is het al snel heerlijk weer op de camping in eigen land!

   
Back to top button