Autoverzekering Groningen 13% goedkoper dan gemiddelde

Partnerbijdrage – Inwoners van Groningen betaalden in 2023 gemiddeld 14% minder voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. De gemiddelde kosten voor een autoverzekering in Groningen bedroegen in 2023 ongeveer 63,50 euro per maand, terwijl het landelijke gemiddelde rond de 74 euro per maand lag. In 2022 waren de kosten in Groningen 64,89 euro per maand, wat betekent dat de premies licht zijn gedaald.

Autoverzekering Groningen goedkoper door weinig verkeer
De lagere kosten voor autoverzekeringen in Groningen zijn voornamelijk te danken aan de relatieve rust op de wegen en de dunbevolktheid van de regio. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft Groningen minder verkeer en een lagere bevolkingsdichtheid, wat resulteert in minder verkeersongelukken en dus lagere verzekeringskosten.

Tip! Wil je de goedkoopste autoverzekering vinden? Ga dan je autoverzekering vergelijken op Geld.nl. Zo vind je eenvoudig de goedkoopste autoverzekering die het beste bij je past én bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar!

Vergelijking met andere provincies
Groningen behoort tot een van de goedkoopste provincies voor autoverzekeringen in Nederland. In Friesland zijn de autoverzekeringen het goedkoopst, met een gemiddelde premie van bijna 57 euro per maand. Zuid-Holland heeft de hoogste premies, met een gemiddelde van 81 euro per maand. Met een gemiddelde premie van 63,50 euro per maand in Groningen, profiteren de inwoners van lagere kosten vergeleken met veel andere provincies.

   
Back to top button