Grote uitslaande brand in boerderij Visvliet; brandweer uit de hele regio ingezet (Update)

Visvliet – Update 20:35 uur: Bij de boerderijbrand zijn gelukkig geen personen en dieren gewond geraakt. Wel is er asbest vrij gekomen en dit heeft zich door het regenachtige weer verspreid in de nabije omgeving van de boerderij. Dit zal later door een gespecialiseerd bedrijf worden geïnventariseerd.

Zaterdagmiddag even na vijf uur kwam bij de 112-meldkamer de melding binnen van een brand in een boerderij aan de Heirweg in Visvliet.

Brandweer Grijpskerk, Buitenpost en de hoogwerker van brandweer Groningen werden opgeroepen om met spoed ter plaatse te gaan. Nog voordat de brandweer ter plaatse was besloot de meldkamer op te schalen naar middelbrand en kort hierna naar grote brand. Hierdoor zijn ook de korpsen Buitenpost, Kollum, Grootegast en de watertankwagen van brandweer Roden opgepiept om te assisteren met blussen van de grote brand.

Het boerderij gedeelte stond al snel in lichterlaaie. De brandweer zet in om te voorkomen dat het vuur overslaat net het woonhuis. Alle personen hebben veilig het pand kunnen verlaten. De brandweer laat weten dat er bij de brand veel rook vrij komt. Heb je last van de rook. sluit dan ramen/deuren en schakel mechanische ventilatie uit.

Friesestraatweg/N355 afgesloten
Vanwege de bluswerkzaamheden heeft de brandweer besloten om de Friesestraatweg/N355 af te sluiten. Deze weg is in beide richtingen dicht.

Foto’s: Waldnet.nl

 

   
Back to top button