Helmond is verrassend leuk en veelzijdig

Partnerbijdrage – De stad Helmond is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een paar dagen weg wilt uit Leek. Toch is het zeker de moeite waard en heeft het voor ieder wat wils. Mooie bezienswaardigheden, prachtige natuur en een gezellig stadscentrum. De eeuwenoude stad Helmond in Noord-Brabant ligt op korte afstand van Eindhoven en is zowel met het openbaar vervoer als per auto prima te bereiken. Ga er lekker op uit met je vrienden, partner of gezin en ontdek wat er allemaal te beleven is in Helmond.

De grootste waterburcht van ons land
Ga je wandelen of pakken jullie toch de elektrische vouwfietsen erbij? Hoe dan ook, je moet comfortabele kleding meenemen. Een niet al te strak shirt, een hoodie, een jeans en sneakers zijn ideaal om te dragen wanneer je de stad gaat verkennen. Begin bij dé bezienswaardigheid in het centrum; kasteel Helmond. Deze waterburcht stamt uit de veertiende eeuw en is de grootste van heel Nederland. Werd het tot begin vorige eeuw bewoond door rijke families, tegenwoordig is er een museum in gevestigd waar van alles te doen is voor jong en oud. Je leert er alles over de geschiedenis van het kasteel, er worden rondleidingen gegeven en speurtochten. De inwoners van Helmond zijn maar wat trots op ‘hun hart van de stad’.

Van kubus tot chocola
Wist je dat de eerste kubuswoningen niet in Rotterdam, maar in Helmond zijn gebouwd? Je vindt 18 van deze bijzondere paalwoningen in het centrum van de stad. Zeker de moeite waard om, door de architect Piet Blom ontworpen, langs deze kubuswoningen en er onderdoor te lopen. En misschien krijg je nog wel de kans om zo’n kubuswoning van binnen te mogen bezichtigen. De volgende stop is de Cacaofabriek. Werd er vroeger cacao en chocoladeproducten geproduceerd, tegenwoordig is het een gebouw met een culturele inslag. Hier komen kunst, muziek en film samen. De Cacaofabriek kent een industriële bouw met grote raampartijen en stalen buizen. En gelukkig is er ook een chocoladezaak waar je heerlijke lekkernijen kunt kopen.

Gezellig winkelen en lekker eten
Ook al heeft Helmond een klein centrum, toch heeft het een ruim winkelaanbod. Je vindt er grote ketens maar ook kleine, exclusieve boetiekjes. Een stad waar je als shopaholic je hart op kunt halen. Ook zijn er meer dan voldoende adresjes te vinden waar je lekker kunt eten en drinken. Uitgebreid dineren, een snelle hap of buitenlandse gerechten; in Helmond vind je het allemaal. Bij goed weer is het uiteraard heerlijk vertoeven op één van de vele terrassen. Bezoek Helmond en laat je aangenaam verrassen door de Brabantse gastvrijheid.

   
Back to top button