Kunnen deurwaarders alle soorten schulden incasseren?

Partnerbijdrage – Deurwaarders innen niet alle soorten schulden. Wanneer je een gerechtsdeurwaarder bezoekt om een ​​gerechtelijke incasso opstarten, houd er dan rekening mee dat er een soort schuld is die zij incasseren. Gerechtsdeurwaarders kunnen echter bijna alle soorten schulden die je uitleent aan particulieren of bedrijven incasseren.

Andere soorten schulden die door een deurwaarder kunnen worden geïnd zijn: achterstallige gemeentelijke belastingen, achterstallige alimentatie voor kinderen, parkeerboetes uitgevaardigd door de lokale overheid, geld verschuldigd door de douane, verzekeringen of belastingkredieten, geld verschuldigd aan HM inkomsten en douane, inclusief belasting. Een gerechtsdeurwaarder zal proberen je schuld legaal te innen en ervoor te zorgen dat jij of je bedrijf geen wet overtreedt tijdens het proces van het innen van je schuld. Blijf naast het inhuren van een deurwaarder ook je debiteuren bellen en blijf e-mailen of sms’en. Hierdoor zal de druk op de debiteur toenemen en kunnen zij alsnog toegeven om hun schulden te betalen. Zorg er echter voor dat je de debiteur op geen enkele manier bedreigt om te voorkomen dat je wordt aangeklaagd.

Wie is een incassobureau?
Rechtstreeks vanuit een gerechtsdeurwaarderskantoor kan namens jou een gerechtelijk bevel naar de debiteuren worden gestuurd. Gerechtsdeurwaarders zijn dus superieur aan incassobureaus omdat ze een gerechtelijk bevel kunnen sturen. Anderzijds is een incassobureau zoals  iemand die namens iemand schulden incasseert. Ze kunnen ook worden aangeduid als veld agenten en verzamelaars aan de deur. Als jij als ondernemer een klant hebt, heb je ofwel een deurwaarder nodig ofwel een incassobureau zoals debtt.com om je vordering te innen.

Wanneer kan een deurwaarder of incassobureau een schuld innen?
Volgens de wet mag een gerechtsdeurwaarder pas na een gerechtelijk bevel schulden innen of beslag leggen op goederen. Ofwel van een magistraat, een districtsrechtbank en een hooggerechtshof. Het type rechtbank dat het bevel uitvaardigt, hangt af van het soort schuld. Het is raadzaam om de hulp van een deurwaarder in te roepen als een debiteur niet reageert of niet meewerkt aan het terugbetalen van zijn schuld. Anderzijds werkt een incassobureau in opdracht van jou of een intern incassoteam. Een incassobureau kan schulden van je kopen. De meeste incassobureaus kopen schuld in als je klant al heel lang in gebreke blijft met betalen. Een incassobureau helpt je zeker graag bij het incasseren van je vordering.

Dus, niet alle soorten schulden kunnen door deurwaarders worden geïnd, maar zij kunnen bijna alle leningen aan individuen of bedrijven en andere specifieke schulden zoals achterstallige belastingen en parkeerboetes innen, terwijl incassobureaus voornamelijk werken op basis van opdrachten en kunnen schulden opkopen om terug te vorderen.

   
Back to top button