Deze vier dingen heb je nodig voor een vakantie in Korea

Partnerbijdrage – Ben je van plan om deze zomer naar het Oost-Aziatische schiereiland te gaan? Korea wordt wereldwijd steeds populairder als toeristenbestemming en dat is niet eens zo gek. Het land heeft een rijke geschiedenis, cultuur en een heerlijke keuken waar je niet genoeg van krijgt. Uiteraard heeft dit land zijn eigen gebruiken waar je als toerist ook gebruik van kan maken. In dit blog geven we je een paar tips die je reis gemakkelijk maken: van de T-money kaart tot aan deodorant. Lees er hier meer over!

T-Money: voor vervoer en gemak
De T-money kaart kun je vergelijken met de Britse Oyster Card: een oplaadbare kaart die je gebruikt voor de bus en metro. Deze kaarten zijn in verschillende designs verkrijgbaar op de Incheon Airport of in verschillende ‘convenience stores’  zoals 7-Eleven, GS25 of CU (kleine supermarkten). Om de kaart te gebruiken, moet je het opladen bij een automaat op metrostations of je kan het laten opladen door een medewerker in de convenience stores. Het is helaas wel mogelijk om de kaart op te laden met contant geld, dus zorg ervoor dat je voldoende bij je hebt. Leuk feitje: je kunt de T-money kaart ook gebruiken om te betalen in convenience stores. En wil je toch jezelf makkelijker vervoeren? Ga dan met de motor. Er zijn namelijk een heleboel prachtige routes en sommige zijn zelfs meerdaags. Neem alleen je motor handschoenen en kleding mee, want de motor huur je daar!

Overal bereikbaar zijn met een e-sim
Binnen Korea en voornamelijk Seoul (de hoofdstad) is het makkelijk om openbare wifi te vinden: van bussen en metro’s tot aan verschillende winkels en restaurants. Echter is het toch wel prettig om overal internet te hebben, dus wij raden je aan om een esim aan te schaffen. Dit kun je vooraf (online) of bij de luchthaven kopen. Afhankelijk van hoelang je verblijft in Korea zijn er verschillende aanbiedingen die het voordeligst zijn. Blijf je langer dan 3 maanden in Korea? Dan raden we je aan om een prepaid abonnement te nemen. Niet alleen zijn deze goedkoop, maar je hebt ook ongelimiteerde data die supersnel werkt!

Fris blijven en ruiken: deodorant
Uiteraard moet je meer toiletspullen dan deodorant meenemen, maar er is een reden waarom we specifiek dit schoonheidsproduct benoemen. Deodorant is namelijk erg schaars in Korea en je zult deze zelden tegenkomen in convenience stores of drogisten zoals Olive Young. De reden hiervoor is dat de meeste Koreanen het ‘ABCC11’ gen hebben, wat ervoor zorgt dat hun zweet geen (nare) geur achterlaat. Voor die redenen gebruiken zij ook zelden deodorant en is het ook minder verkrijgbaar. Tegenwoordig verkopen ze het wel wegens de toename aan buitenlanders en toeristen, maar wegens weinig vraag worden ze ook voor een hoge prijs verkocht. Zorg er dus voor dat je genoeg bussen dus zelf koopt en meeneemt.

   
Back to top button